Van Looveren levert al sinds 1948 tuinbouwglas aan kassenbouwers en tuinbouwbedrijven. Het spreekt voor zich dat wij in deze lange periode een enorme expertise opbouwden in ons vakgebied. Nog steeds zijn wij een onafhankelijk familiebedrijf waar persoonlijk advies en een klantgerichte service centraal staan. Om u op elk moment het beste tuinbouwglas te kunnen aanbieden, volgen we de technologische innovaties op de voet.
 • Het prille begin en de stapsgewijze groei

  Het verhaal van Van Looveren start in 1948, kort na de Tweede Wereldoorlog. Het jonge bedrijf specialiseert zich op het vervoer van glas van de fabrikant naar de tuinbouwbedrijven. Begin jaren ’50 komt de tweede generatie aan het roer. Stelselmatig worden de activiteiten uitgebouwd. Van Looveren groeit uit tot één van de belangrijkste leveranciers van tuinbouwglas in Europa.

 • Nieuwbouw in Ranst (Oelegem)

  Om de verdere groei te ondersteunen, neemt Van Looveren in 1993 nieuwe bedrijfsgebouwen in gebruik op een perceel van 18.000m² in Ranst (Oelegem). De nieuwe bedrijfshal heeft een dagelijkse overslagcapaciteit van maar liefst 500 ton glas. De Antwerpse haven en tal van belangrijke internationale autostrades liggen vlakbij.

 • Onafhankelijk familiebedrijf

  Vanaf 1996 gaat de derde generatie op hetzelfde pad verder. Van Looveren blijft bewust een onafhankelijk familiebedrijf met een stevig eigen vermogen. De viering van de vijftigste verjaardag in 1998 gebeurt dan ook met heel wat zelfvertrouwen. Datzelfde jaar verruimt het assortiment met kunststofplaten voor serres en kassen.

 • Ook voor de hobbyserre

  Van Looveren levert niet rechtstreeks aan de hobbytuinder, maar ontwikkelt verschillende activiteiten in samenspraak met fabrikanten, invoerders of verkopers van hobbyserres. Zo vormen we een betrouwbare logistieke tussenschakel. Verder staan we open voor elk mogelijk voorstel om toegevoegde waarde te bieden inzake veilige verpakkingen, serreglas op maat en kunststofbeplating.

 • Eigen kraanwagens

  Om onze service tijdens het lossen verder te verbeteren, neemt Van Looveren in 2002 een eerste eigen kraanwagen in gebruik. Intussen rijden er al vier kraanwagens rond en is de oppervlakteomzet meer dan verdubbeld.

 • Toekomst verzekerd met vierde generatie

  Sedert 2014 werkt de vierde generatie zich in. Dit betekent meteen dat de toekomst van Van Looveren als klantgericht familiebedrijf verzekerd is.

  Daarnaast beschikt Van Looveren over een gemotiveerd team van ervaren medewerkers. Als één hecht team verzekeren we onze klanten van Glashelder advies en een onbreekbare service.

Menu